miercuri, 3 februarie 2016

Vacanta in Franta                  M-am trezit intr-o zi de vara cu gandul la o noua calatorie in Europa. Desi nu stiam ce zona sa aleg, m-am lasat influentat de un amic care lucreaza in domeniul foto-video si la recomandarea lui am ales sa vizitez Franta. Aceasta tara este una dintre cele mai vizitate zone din Europa si probabil cea mai bogata din punct de vedere cultural-artistic. Astfel, dupa o perioada in care am avut de impachetat, am cumparat biletele pentru autocarul Iasi-Paris. Am ales autocarul deoarece nu am vrut sa ratez toate peisajele, mai ales ca in acea perioada vremea a fost perfecta.
                 Am ajuns in Paris dupa un drum de o zi si 12 ore. Cand am ajuns acolo era dimineata iar soarele de abia incepuse sa straluceasca peste peisajul desprins dintr-un film frantuzesc vechi. Totul parea neatins iar miscarea din orasul a devenit active inca de la primele ore ale zilei. In Paris este foarte usor sa te descurci daca vorbesti engleza sau franceza (la un nivel de baza). Eu m-am cazat la un hotel din centrul orasului dupa mai multe recomandari iar conditiile au fost foarte bune.
                 Intr-o saptamana am reusit sa vad majoritatea obiectivelor turistice din Paris si nu numai. Pentru inceput am vizitat frumoasa capitala a Frantei. Probabil unul dintre cele mai spectaculoase orase, Parisul este incarcat de tensiunea rafinamentului frantuzesc. In Paris totul reprezinta arta iar obiectivele turistice principale sunt bazate pe acest domeniu. Pentru inceput am hotarat sa vizitez Catacombele din Paris deoarece nu demult am avut ocazia sa vad un film horror al carui tema a avut legatura cu subsolul “malefic” al Parisului. Am fost la inceput inspaimantat din cauza imaginilor sinistre, dar povestea m-a trezit din visul meu desprins din filmul “As above so below”. De fapt, povestea adevarata surpinde urmarile tuberculozei dintr-o perioada in care medicina nu era atat de avansata ca in prezent.
                 Dupa vizita de la Catacombele din Paris, am pornit spre Turnul Eiffel. Aceastra constructive este simbolul Parisului, dar si al Frantei. Turnul este imens, avand o lungime de peste 300 metri. Din majoritatea locuintelor din Paris turnul este vizibil iar din varful acestuia puteti vedea o intindere nesfarsita de cladiri. Desi la inceput a fost considerat inestetic –dovada rafinamentului parizian- acum turnul este principalul obiectiv touristic din Paris.
               Im perioada urmatoare am avut ocazia sa vizitez si alte obiective turistice din Paris: Muzeul Luvru, Notre-Dame de Paris, Acul de Triumf din Paris, Bazilica Sacre-Coueur, Opera Garnier, Gradina Luxemburg, Place de la Concorde, Pantheonul din Paris si Centrul Cultural “Georges-Pompidou”. La finalul vizitei mele din Franta am avut placerea sa gust din celebrele branzeturi frantuzesti si sa beau un vin vechi si rafinat. Daca veti ajunge candva in Paris va recomand sa vizitati aceleasi obiective turistice sis a va bucurati de frumusetea unui oras “chic”. Bon voyage!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu